Šonedēļ tiks noskaidroti Latvijas čempioni skvošā junioriem un senioriem

26. un 27. martā Rīgā, “Pepsi” centrā notiks 19. Latvijas čempionāts skvošā junioriem un senioriem. Īpaši spēcīgs sastāvs ir pieteikts vecākajās junioru grupās, kurās piedalīsies visi junioru reitinga līderi, kā arī sieviešu senioru 35+ grupā.

Šis būs pirmais čempionāts junioriem un senioriem pēc Covid -19 ierobežojumiem, kuru dēļ Latvijas čempionāts noteikta vecuma spēlētāju pērn izpalika. Iepriekšējais Latvijas čempionāts senioriem un junioriem notika 2020. gada oktobrī.

2020.gadā notikušajā Latvijas junioru čempionātā uzvarēja jelgavnieki Una Ulmane un Augusts Ūbelis. Kamēr Una Ulmane centīsies aizstāvēt čempiones titulu, zēniem šogad būs jauns čempions, jo Augusts Ūbelis vairs nav juniors.

“Junioru sastāvs ir spēcīgs, bet ne daudzskaitlīgs, jo ilgstošais liegums bērniem trenēties iekštelpās ir atstājis negatīvu iespaidu uz junioru skvošu. Tikai no šā gada janvāra vidus var trenēties arī bērni bez Covid sertifikātiem, tikai no februāra vidus arī bez testiem,” skaidro Latvijas Skvoša federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Macijevskis. Tādējādi dažas junioru grupas nāksies apvienot. Atsevišķi nebūs U17 grupa ne zēniem, ne meitenēm, arī U13 grupas zēniem nāksies cīnīties BU15 grupā. 

Dāmām 35+ grupā spēlēs pēdējā Latvijas čempionāta pamatturnīra finālistes  – Baiba Lulle un Laura Gaigala. Vīriešiem uzvarētāji tiks noskaidroti vairākās grupās -35+, 40+, 45+, 50+ un 55+. 

Čempionātā pieteikti 30 juniori un 40 seniori. 

Sekot līdzi sacensību grafikiem, rezultātiem un atsevišķiem spēļu video ierakstiem var vietnē https://rankedin.com/en/tournament/8912/19-latvijas-cempionats-juniori-seniori-2022

Latvijas čempionātu organizē Latvijas skvoša federācija. Čempionātu atbalsta Latvijas Sporta Federāciju Padome, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Amerikas Baltijas Tehnoloģiju Korporācija, OK Būvmateriāli, Begrupa (www.latvin.lv), Squash Shop, Xcore, Cido grupa.